Golfäventyret 6-8 år

 

Golfäventyret 2021

Golfäventyret handlar om att under roliga ramar få sina första intryck av golf. Träningen är upplagd för att vara rolig och kunskapshöjande i en lugn takt. Barnen ska få testa golf men framförallt ha roligt och träffa golfkompisar.

Målgrupp
Alla barn i åldern 6–8 år, hänsyn tas till barnets utvecklingsnivå, kompisgrupper och egna ambitionsnivå.

Aktivitet
Golfäventyret syftar till att ge barnet ett första intryck av golfen under lekfulla former. Aktiviteten är upplagd för att vara roliga och kunskapshöjande i en lugn takt. Barnet får här testa på golf och träffa nya golfkompisar. Upplägget baseras på Svenska Golfförbundets modell golfäventyret samt ”Level-systemet”, vilka är strukturerade modeller som är modernt anpassade för att utveckla golfspelandet hos målgruppen med fokus på lek och att ha kul!

Aktiviteten leds av PROs på Mälarö och Troxhammar med assistans av våra duktiga unga ledare. Aktiviteten pågår i ca 60 minuter och präglas av lekar, sociala aktiviteter och grundläggande golfspel.
Under aktiviteten delar vi in oss i mindre grupper där vår riktlinje är att grupperna består av minst 4 och max 8 barn, detta för att vi ska ha en god kvalité i träningen där vi ser och tar hand om varje individ. Effekten av detta tror vi är att fler barn förälskar sig i golfen, stannar kvar länge och tar kontinuerliga kliv inom vår utvecklingsmodell.

Omfattning och tider
Golfäventyrare träffas 10 gånger under säsongen, fördelat på två terminer med uppehåll över sommarlovet.

Termin 1: vecka 19 – 23
Termin 2: vecka 33 – 37

För träning 1 gång/veckan kan du välja att anmäla dig till något av följande alternativ:

  • Söndagar 10–11 (Mälarö)
  • Söndagar 16–17 (Troxhammar)

Deltagaravgift
Att delta på Golfäventyret kostar 1295: -
Alla barn får kostnadsfritt delta på 2 tillfällen för att prova på.

Klubbor finns för kostnadsfri utlåning och alla barn får ett eget Golfäventyret häfte.

ANMÄL DIG HÄR!