Juniorträning 9-21 år

Juniorträning 2021

Juniorträningen välkomnar barn och ungdomar som deltagit på Golfäventyret eller genomgått en nybörjarkurs och som vill delta på regelbunden golfträning. Träningen ska vidareutveckla och ge deltagarna de grundläggande kunskaperna som krävs för att spela och ha kul på golfbanan. Efter deltagande i juniorträning under minst en säsong och vid godkänt uppspels- och regeltest har deltagaren de spelkrav som krävs och registreras då med handicap 36+.

Målgrupp

Barn och ungdomar från 9 år och uppåt. Hänsyn tas till individens utvecklingsnivå, kompisgrupper och egna ambitionsnivå.

Aktivitet

Juniorträning arrangeras 1 och 2 gånger i veckan. Träningen fokuserar på bredden och omfattar alla golfens moment. Sving, chip, putt, pitch, bunker och regler. Träning på anpassad bana förekommer också.

Ansvarig tränare är PROs på Mälarö och Troxhammar med assistans av duktiga unga ledare.

Vår riktlinje är att grupperna består av minst 5 och max 12 deltagare, detta för att vi ska ha en god kvalité i träningen där vi ser och tar hand om varje individ. Effekten av detta tror vi är att fler förälskar sig i golfen, stannar kvar länge och tar kontinuerliga kliv på vår utvecklingstrappa oavsett idrottsliga ambitioner.

Vi rekommenderar att varje deltagare tar med sig egen utrustning, men det finns självklart möjlighet att låna klubbor för den som inte har egna.

Omfattning och tider

Juniorträningen arrangeras 12 samt 24 gånger under säsongen, beroende av vilken grupp man tillhör, fördelat på 2 terminer med uppehåll under sommarlovet. Vi erbjuder även träning i tjejgrupp!

Termin 1: vecka 19–24

Termin 2: vecka 33–38 

För träning 1 gång i veckan kan du anmäla dig till något av följande alternativ:

  • Onsdagar 17–18 (Mälarö)
  • Onsdagar 17–18 (Troxhammar)

För träning 2 gånger i veckan kan du anmäla dig till något av följande alternativ:

  • Tisdagar 17–18 och söndagar 15–16 (Mälarö)
  • Tisdagar 17–18 och torsdagar 17–18 (Troxhammar)

För träning 1 gång i veckan med tjejgruppen kan du anmäla dig till något av följande alternativ:

  • Söndagar 14–15 (Mälarö)
  • Söndagar 14–15 (Troxhammar)

Deltagaravgift

Juniorträning 1 dag i veckan kostar 1495: -

Juniorträning 2 dagar i veckan kostar 2195: -

ANMÄL DIG HÄR!